Porodice nestalih mladića na Dunavu uputile novi apel

Intenzivna potraga sa rijeke i obale

24.03.2023. 18:20
  • Podijeli:

Prošle subote na potezu oko Ade Huje u Beogradu trojici mladića - Milošu Markoviću (37), NenaduTrivkoviću (38) i Milanu Nikoliću (36) gubi se trag nakon što im se prevrnuo čamac u kom su bili na Dunavu. 

Danas je šesti dan otkako su trojica mladića nestala i traje potraga za njima. U potragu za njima uključili su se prijatelji, poznanici, ali i ljudi dobre volje koji žele da pomognu da se što prije pronađu.

Brat nestalog Miloša Markovića, Dušan Marković objavio je još jedan apel da se građani pridruže potrazi i pomognu da se njihovi najmiliji što prije pronađu.

"Pomozite nam u subotu i nedjelju, čamcima dođite kod splava Sidro na Tamišu u 7:00 časova. Pješaci se mogu pridružiti u 8:30 časova kod Renata“, istakli su u poruci prijatelji nestalih mladića. 

Apeluje se na sve one koji imaju čamce, kajake, dronove, ali i opremu za potragu na kopnu da se jave i priključe potrazi. Za one koji bi željeli da pretražuju obalu savjet je da ponesu čizme, jer je teren nezgodan. Svi oni mogu da se jave na broj 063 720 12 02.

Dva ranca, lična dokumenta jednog od mladića i pojas za spasavanje pronađeni su tokom intezivne potrage za njima, a potraga za mladićima nije prekidana od momenta kada je nesreća prijavljena. 

Pretražuje se raspon od Pančevačkog mosta pa sve nizvodno, skoro do Grocke. Sva raspoloživa tehnika koja uključuje i dronove je uključena u potragu. Na terenu je oko tridesetak ljudi.

Podsjetimo, četvorica mladića su u subotu tokom dana bila na Beloj steni gdje su otišli na izlet i to im nije bio prvi put da to rade. Prijatelji svjedoče da su tu dolazili da uživaju i roštiljaju. 

Nakon cjelodnevnog druženja krenuli su čamcem i tada se dogodilo i prevrtanje. Jedan njihov prijatelj je nakon prevrtanja uspio da izađe na obalu, a svi mladići sem Nenada Trivkovića su plivači, a on je nosio prsluk na sebi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()