Položeni vijenci: U Crnoj Gori obilježena godišnjica NATO bombardovanja Jugolsavije

Vijenci su položeni kao zavjet da ono što je bilo neće biti zaboravljeno, navedno je u saopštenju iz Ministarstva odbrane.

24.03.2024. 15:43
  • Podijeli:
Polaganje vijenaca Crna Gora-6600334da08fb.webp Foto: SRNA

Ministar odbrane Crne Gore Dragan Krapović danas je u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Zorana Lazarevića i državnog sekretara Marka Markovića položio vijence u kasarnama u Danilovgradu i Podgorici povodom obilježavanja 25 godina od bombardovanja SR Jugoslavije.

Vijenci su položeni kao zavjet da ono što je bilo neće biti zaboravljeno, navedno je u saopštenju iz Ministarstva odbrane.

"Iz lične perspektive, kao neko ko se sjeća zvuka aviona i eksplozija koje su parale nebo i zemlju, želim vjerovati da je Crna Gora, premda kroz bol i patnju, pronašla put ka izgradnji bolje budućnosti", rekao je Krapović.

On je dodao da je Crna Gora postala članica Sjevernoatlantske alijanse, "uzimajući u svoje ruke kormilo sudbine".

Danas se navršava 25 godina od početka agresije NATO-a na SR Jugoslaviju /SRJ/ u kojoj je tokom 78 dana bombardovanja ubijeno 2.500 ljudi, među kojima najmanje 79 djece, dok je upotreba zabranjene municije sa osiromašenim uranijumom izazvala teške posljedice po zdravlje stanovništva, a cijela zemlja pretrpjela je strašna razaranja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()