Počelo je: Od ponoći kontrole na hrvatsko-slovenskoj granici

Autobusi takođe prolaze bez većih problema granicu

21.10.2023. 09:28
  • Podijeli:
slovačka granica reuters-651d5952df8d6.webp Foto: Reuters

Kontrole na hrvatsko-slovenskoj granici krenule su u ponoć, što znači da građani Hrvatske više neće moći prelaziti bez prisustva policije i kontrola, kao što je bio slučaj od početka 2023. godine, koliko je Hrvatska u Šengenu.

Kako prenosi Index.hr, veliki broj vozila na granici se ne zaustavlja. Kada ih slovenski policajci i zaustave, uglavnom samo pogledaju ko je u automobilu, rijetko tražeći dokumente.

Autobusi takođe prolaze bez većih problema granicu. Slovenski policijski službenki uđe u autobus ponekad, ali prema onom što su reporteri hrvatskog portala prenijeli, sve samo nabrzinu pogledaju i već kroz nekoliko minuta autobus kreće dalje.

Slovenska policija ne obavlja detaljne kontrole svakog vozila. Velika većina prolazi tek uz kratki vizualni pregled pri čemu se vozila, kada je gustoća prometa manja, ni ne zaustavljaju potpuno. Tek rijetka vozila policajci izdvajaju i obavljaju kontrolu dokumenata i, po potrebi, vozila.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()