Opština Gradac sklanja sve peškire sa plaže koje turisti ostave preko noći

Za sve koje prekrše ova pravila propisane su kazne koje iznose od 80 do 200 eura i do 1.300 eura za pravna lica

15.07.2023. 18:05
  • Podijeli:
peskiri facebook-64b2af20e4c12.webp Foto: Facebook

U dalmatinskom mjestu Gradac komunalni radnici jutros su odnijeli peškire i opremu s prazne plaže. Riječ je o načinu na koji se ova Općina bori protiv onih koji naprave takozvanu rezervaciju plaže.

Naime, zbog gužvi na plaži tokom dana neki ljudi tokom noći ostave svoju opremu i peškire kako bi ih dočekalo mjesto kad odluče doći.

“Rano jutros su vrijedni radnici Komunalnog Općine Gradac uspješno odradili akciju uklanjanja ostavljenih plažnih rekvizita po plažama. Još jednom upozoravamo da je zabranjeno ostavljati peškire i/ili bilo koje druge rekvizite bez nadzora preko noći”, stoji u objavi općine.

Inače, u skladu sa članom 59. Odluke o komunalnom redu, na prirodnim i uređenjim plažama nakon njihovog korištenja, zabranjeno je da se ostavljaju peškiri, rekviziti za plažu i druge lične stvari.

Za sve koje prekrše ova pravila propisane su kazne koje iznose od 80 do 200 eura i do 1.300 eura za pravna lica.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()