Ode Milo u NATO?

Ovo je danas objavio turski portal "Firtina Haber", koji u tekstu ističe da bi kandidat iz Istočne Evrope imao dobre šanse i da bi to bila svojevrsna poruka samog NATO-a

11.06.2024. 09:53
  • Podijeli:
milo đukanović, 10 feb 2020 - profimedia-662b713f489e8.webp Foto: Profimedia

Kako pišu turski mediji, pozivajući se na saznanja iz visokih diplomatskih izvora iz nekoliko članica NATO, u toku je priprema inicijative za kandidovanje Mila Đukanovića za zamjenika generalnog sekretara Alijanse.

Iza te inicijative, kako se navodi, do sada stoji devet članica Alijanse. Među njima je i Turska.

Ovo je danas objavio turski portal "Firtina Haber", koji u tekstu ističe da bi kandidat iz Istočne Evrope imao dobre šanse i da bi to bila svojevrsna poruka samog NATO-a.

"Na draftu nacrta rade diplomate iz devet članica. Oni namjeravaju da kandiduju Đukanovića, pri čemu u dokumentu navode da Crna Gora, pod liderstvom Đukanovića, ne samo da je bila jedina država bivše Jugoslavije koja je uspjela bez vojnog konflikta da stekne samostalnost, već je odmah postala i najpozitivniji regionalni primjer za skladne unutrašnje odnose i širenje tolerancije i pomirenja u post-konfliktnom Balkanu", kaže se u objavi, ali bez navođenja o kojih devet članica NATO je riječ, prenijele su "Novosti".

Crna Gora je u NATO alijansu ušla tačno prije sedam godina. To je urađeno odlukom Đukanovića i njegovih partnera uz tadašnje vlasti, mimo obavezujućeg referenduma.

Nekoliko godina pitom, bivši premijer Duško Marković, potvrdio je da je u tom momentu ogroman broj građana Crne Gore bio protiv toga, prenose "Nezavisne".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()