Novi detalji istrage: Kopači tunela stigli iz BiH!?

Prema nezvaničnim informacijama, iz depoa suda nestalo je više pištolja koje su navodno pripadnici "kavačkog klana"

15.09.2023. 16:10
  • Podijeli:
tunel depo facebook dritan abazović-6501a90a05ca9.webp Foto: Facebook@Dritan Abazović

Kopači tunela koji su od jedne zgrade u Njegoševoj ulici u Podgorici iskopali tunel dug 30 metara do zgrade Višeg suda, kako sumnjaju istražitelji, koristili su najmanje još jedan stan u prijestonici Crne Gore.

Kakao prenosi portal Borba, utvrđeno je da su "kopači tunela" iz regiona, odnosno sa istog govornog područja, a vjeruje su da su u Crnu Goru ušli iz Bosne i Hercegovine.

"Istražitelji veruju da neki od njih nisu uspjeli da napuste Crnu Goru",  prenosi Borba.

Zbog "afere tunel" danas je u Osnovnom državnom tužilaštvu saslušan predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić. On je ispričao na koji način je tunel otkriven i kakvo je stanje u sudskom depou. Savić je kazao da je većina zaposlenih prošla poligrafsko ispitivanje, da se on takvom ispitivanju ne protivi ali da treba imati u vidu validnost takvih dokaza na sudu, jer oni više služe da se usmjeri istraga.

U međuvremenu, prema nezvaničnim informacijama, otkriven je još jedan stan koji su koristili u naselju Zabelo i da im je on bio baza iz koje su svakodnevno odlazili do zgrade naspravm Višeg sudu u Podgorici, iz koje su kopali tunel.

"Policija na osnovu snimaka pokušava da identifikuje sve osumnjičene i utvrdi ko im je, iz Podgorice, bio logistika za obijanje depoa, ali i ko im je dao smjernice gdje se u toj sudskoj prostoriji čuvaju dokazi koje su odnijeli", navode oni.

Podsjetimo, prema nezvaničnim informacijama, iz depoa suda nestalo je više pištolja koje su navodno pripadnici "kavačkog klana" koristili u vatrenim obračunima u ratu klanova. Otkriveno je da su nestali i predmeti koji se dovode u vezu sa postupcima protiv navodih vođa tog klana Slobodana Kašćelana i odbjeglog Radoja Zvicera.

Ranije je utvrđeno i da je stan iz kog su kopali tunel iznajmila ženska osoba, koja je na uvid dala falsifikovana dokumenta. Kako su prenijeli crnogorski mediji, vlasnici stana je za dvije kirije platila 2.800 evra i rekla da u stanu namjerava da otvori salon vjenčanica.

"U kopanje je umiješano najmanje šest osoba i policija na osnovu raspoloživih snimaka i dokaza pravi foto-robota koji bi mogao da pomogne u lociranju i hapšenju osumnjičenih. Pronađeni su i brojni drugi dokazi u dva stana", otkrili su istražitelji.

Ranije je otkriveno i da je tunel kroz koji se prolazi bio podupret letvama, kao i da je korišćena velika količina pur-pene kako bi daske bile pričvršćene.

Inače, sumnja se da je kopanje počelo krajem jula, kada je žena za kojom se takođe traga, iznajmila stan u suterenu naspram zgrade Višeg suda u Podgorici.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()