Nove srpske riječi: 'Duhoklonuće' i 'prohujak'

Među prvih deset reči za koje se opredijelio žiri su još i: smućak, susramlje, otkazniti, lasnolomna, uzrenje, premisliti i opazica

17.10.2023. 21:32
  • Podijeli:
profimedia-0657801285 srpska zastava-1663937786859.webp Foto: Profimedia

Duhoklonuće je riječ koja je pobijedila na takmičenju za najljepšu novu srpsku riječ koju je organizovao sajt "Mala biblioteka" iz Londona.

Riječ duhoklonuće je zamjena za riječ depresija, a za nju se opredijelio desetočlani žiri.

Pobjedničku riječ smislila je i na takmičenje poslala Dragana Albijanić iz Subotice, prenose Večernje novosti.

Drugo mjesto zauzela je riječ prohujak, koju je predložila Maša Antonijević iz Jagodine, a treća najljepša nova srpska riječ je prikačica koju je poslao Miloš Mićović iz Beograda.

Tako je glasao žiri, dok su na javnom glasanju na drugom mjestu riječ beztebnost, a na trećem beznemož.

Među prvih deset reči za koje se opredijelio žiri su još i: smućak, susramlje, otkazniti, lasnolomna, uzrenje, premisliti i opazica.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()