Nema krize za jahte: Ovo su vlasnici skupih plovila

Među vlasnicima jahti registrovanih u Crnoj Gori ima i javnih funkcionera ali i članova njihovih porodica, prijatelja i kumova.

08.02.2024. 14:22
  • Podijeli:
jahta-pixabay.jpg

U Crnoj Gori je registrovano 413 jahti, oko 60 više u odnosu na prošlu godinu, podaci su koje je objavila Vlada.

Riječ je o plovilima koja su upisali većinom državljani Rusije, Srbije, Ukrajine, Bjelorusije, Italije, Sjedinjenih Američkih Država, Češke, Bosne i Hercegovine i Velike Britanije. Među vlasnicimima je 48 građana Crne Gore.
   
Vlada Crne Gore je objavila imena svih vlasnika, a podgorički mediji izdvajaju da su među njima crnogorski biznismen Dragan Bokan, biznismen Dejan Ban, funkcioner opozicione DPS Goran Kuševija, BiH političar i nekadašnji vlasnik Avaza Fahrudin Radončić, a za neke od njih se posebno navodi da su bliski prijatelji bivšeg šefa crnogorske države Mila Đukanovića.
   
Među vlasnicima jahti registrovanih u Crnoj Gori ima i javnih funkcionera ali i članova njihovih porodica, prijatelja i kumova.
   
Vlasnik jahte je i kompanija “Voli Motors”, koja je u vlasništvu biznismena Dragana Bokana, koji širom Crne Gore posjeduje markete „Voli“.
   
Jahtu, koja plovi pod imenom “Bava”, posjeduje biznismen Dejan Ban, čija porodica je u kumovskoj vezi sa predsjednikom države Milom Đukanovićem.
   
Jahtu sa imenom “Boki” registrovanu u Crnoj Gori ima kompanija “Stadion”, koja je u vlasništvu biznismena Vojina Žugića, brata od strica doskorašnjeg guvernera Centralne banke (CBCG) Radoja Žugića.
   
Na listi vlasnika jahti u Crnoj Gori je i Goran Kuševija, dugogodišnji funkcioner DPS-a. Njegova jahta je registrovana pod nazivom „Sarabande“.
   
Državljanin Srbije Rodoljub Drašković, vlasnik koncerna “Svislajon-Takovo” posjeduje jahtu “Lav Nikolaj Fjodor” registrovanu u Crnoj Gori. Rodoljub je brat srpskog političara Vuka Draškovića…

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()