Nakon obilnih padavina! Vodostaji rijeka opadaju

Meteorolozi su za danas najavili kratkotrajno razvedravanje u prvom dijelu dana, a tokom poslijepodneva opet su moguće padavine.

06.11.2023. 10:10
  • Podijeli:
Drava Hrvatska FOTO HINA OZREN ŠPIRANEC-64d3bc79f39f5.webp Foto: HINA/OZREN ŠPIRANEC

Vodostaji rijeka širom Hrvatske opadaju, nakon prestanka obilnih padavina zbog kojih je najteža situacija bila na području Gorskog kotara i Like, gdje su se izlili bujični vodotoci, pa je privremeno bio prekinut saobraćaj na putevima.

Iz "Hrvatskih voda" u Gospiću saopšteno je da su se iz korita izlila bujica Tisovac u Donjem Pazarištu i rječica Bogdanica u Kolakovici, ali da vodostaj opada, pa se uskoro očekuje povlačenje vode.

Vodostaj Kupe u Karlovcu od jutros stagnira, nakon 14 časova rasta, ali je i dalje na nivou pripremnog stanja odbrane od poplava.

U Karlovcu, gdje je u posljednja 24 časa palo 11,5 milimetra kiše po metru kvadratnom, vodostaj Kupe je u 7.00 časova bio 570 centimetara, isto kao i sat ranije, prenose hrvatski mediji.

Uprkos kiši koja je ponegdje i obilno juče padala u Austriji i Sloveniji, vodostaj rijeke Drave više neće rasti.

"Trenutni protok na Hidroelektrani `Varaždin` je 1.500 metara kubnih u sekundi i danas neće biti veći od toga", naveli su iz "Hrvatske elektroprivrede".

Riječki vatrogasci tokom vikenda imali su sedamdesetak intervencija zbog nevremena.

Komandir Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije Mladen Šćulac rekao je da su vatrogasci bili aktivni u cijeloj županiji.

"U Delnicama je bilo podizanje krova na sportskoj dvorani, takođe i u Ravnoj Gori, čitava županija je bila zahvaćena. Padavine su bile izuzetno intenzivne u kratkom roku. Pojavile su se bujice koje su karakteristične na našem području", dodao je Šćulac.

Meteorolozi su za danas najavili kratkotrajno razvedravanje u prvom dijelu dana, a tokom poslijepodneva opet su moguće padavine. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()