Nakon 30 sati spašavanja speleologinja izvučena iz špilje

Riječ je o iskusnoj speleologinji s više od desetljeća speleološkog staža koja je u grupi od šest speleologa iz Udruge Rakek

17.04.2023. 19:24
  • Podijeli:
Slovenija_spilja_spasavanje_foto_STA-643d49448021b.webp Foto: STA

Pripadnici slovenske spasilačke službe u ponedjeljak su iz špilje kod Cerknice, nakon 30 sati napora uspješno izvukli slovensku speleologinju. Načelnik regionalnog stožera Civilne zaštite Sandi Curk kazao je da je speleologinja helikopterom prevezena na liječenje u Sveučilišni klinički centar Ljubljana.

Kako je priopćeno iz tog centra, speleologinja još uvijek u životnoj opasnosti i njezino stanje je nepredvidivo. Nesreće se dogodila na dubini od stotinjak metara, a spasioci su je na nosilima iznijeli na površinu nešto više od četiri sata nakon što su krenuli s mjesta nesreće, rekao je Walter Zakrajšek, voditelj službe za spašavanje Speleološkog saveza Slovenije.

Riječ je o iskusnoj speleologinji s više od desetljeća speleološkog staža koja je u grupi od šest speleologa iz Udruge Rakek istraživala dosad nepoznate dijelove Vranjedolske špilje. Na dubini od stotinjak metara veliki kamen pao joj je na glavu, razbio joj kacigu i teško je ozlijedio, prenosi STA.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()