Najavljen dosad najbolji Advent u Zagrebu

Nakon dvije godine epidemioloških mjera, Advet se vraća u punom sjaju

11.11.2022. 10:17
  • Podijeli:
advent - zagreb -  Igor Soban pixsell-1668158254666.webp Foto: Igor Soban / Pixsell

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević najavio je kako će ovogodišnji Advent u Zagrebu upaliti prve svjećice 26. novembra te bogatim sadržajima nadmašiti dosadašnja adventska događanja, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon dvije godine epidemioloških mjera, Advent u Zagrebu vraća se u svom punom sjaju, najavio je na konferenciji za medije Tomašević.

Adventski program započinje paljenjem prvih svjećica na Zrinjevcu, a trajat će do 7. januara 2023., do kada će se na dvadeset lokacija u Zagrebu odvijati raznolik adventski program.

"Zagreb zaslužuje imati jedan od najboljih Advenata, ne samo u Hrvatskoj nego i u Evropi", rekao je Tomašević.

Najavljeno je čak stotinu koncerata te otvaranje klizališta na Trgu Kralja Tomislava, koje će prostorno biti nešto manje od prethodnih.

Zbog štednje energije u cijeloj Evropi, Tomašević je najavio kako će se adventske lampice paliti pola sata kasnije, a gasiti pola sata ranije nego prethodnih advenata u Zagrebu.

Gradonačelnik je najavio i dosad rekordnu zaradu od 4,2 miliona kuna (557.000 eura), u donosu na ranijih 900.000 kuna (120.000 eura).

Nove lokacije ovogodišnjeg Adventa su Trg Franje Tuđmana, Park Grič i Stara Vlaška, s tim da se na Gornjem gradu otvara Muzej ikona, a u Muzeju Grada Zagreba radionica puhanja staklenih kuglica.

Adventski program bit će organiziran i u Španskom, zapadnom dijelu grada, kao i posebni program o Zagrebačkom zoološkom vrtu.

Organizatori ocjenjuju kako će nove lokacije smanjiti gužvu u centru grada.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()