Na Kosovu* situacija trenutno mirna, ali napeta

Administrativni prelazi Jarinje i Brnjak i dalje su zatvoreni, a kosovska policija ne dopušta prelaz ni automobilima, niti pješke

11.12.2022. 10:16
  • Podijeli:
Barikade na severu Kosova_FOTO Tanjug STR-639596f197d17.webp Foto: Tanjug / STR

Na sjeveru Kosova, gdje su Srbi proveli noć na barikadama, situacija je trenutno mirna, ali izuzetno napeta.

Administrativni prelazi Jarinje i Brnjak i dalje su zatvoreni, a kosovska policija ne dopušta prelaz ni automobilima, niti pješke.

Oni koji dolaze centralne Srbije mogu jedino preko punktova Merdare i južnije od njega.

RTS navodi da su se građani Sjeverne Mitrovice i Zvečana okupili na barikadi u Rudaru, kod mjesta Krst, te da policije ima na svim prelazima.

Barikada je postavljena i na putu Mitrovica-Zubin Potok, prema punktu Brnjak.

Policije ima na svim prelazima Kosovskoj Mitrovici i Zubinom Potoku, a jutros ih je u većem broju bilo u naselju Bošnjačka mahala.

Kod barikada nalaze se vojnici Kfora, kao i pripadnici Euleksa.

"Kosovo onlajn" javlja da se noćas oko 3.00 časa u Sjevernoj Mitrovici čula jaka detonacija.

Građani na sjeveru Kosova počeli su da se okupljaju i postavljaju barikade nakon što je juče uhapšen Dejan Pantić.

Pantić, koji je nedavno napustio Kosovsku policiju, kada su Srbi izašli iz institucija, uhapšen je na administrativnom prelazu, dok se vraćao iz pravca Raške, a u trenutku hapšenja bio je sa suprugom.

Tokom jučerašnjeg dana došlo je do niza incidenata, pa su tako specijalci ROSU na putu Lučka Reka-Gazivode kod mjesta Ribnjak zaustavili i više od sat vremena brutalno maltretirali Davora Markovića i njegovog sina Andriju iz Zubinog Potoka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()