Mostečak nova šefica USKOK-a, Marušić ostaje u DORH-u

DORH odbacuje bilo kakvo povezivanje ovog razrješenja s nekim političkim kontekstima ili kontekstom navodnog unutrašnjeg sukoba

20.04.2023. 15:37
  • Podijeli:
Željka Mostečak foto Marko Lukunic:PIXSELL-64413fd549454.webp Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek zaprimila je saglasnost ministra pravosuđa i uprave za prestankom rada Vanje Marušić u Uredu za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta (USKOK) te je donijela odluku kojom ju je razriješila s dužnosti direktorice USKOK-a nakon čega se ona, u skladu sa zakonskim odredbama, vraća u Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) s obzirom na to da je ona imenovana na dužnost zamjenice Glavnog državnog odvjetnika, piše Index.

Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek s današnjim je danom donijela odluku kojom je Željku Mostečak, zamjenicu Glavne državne odvjetnice, ovlastila da obavlja dužnosti direktorice USKOK-a (v.d. direktorica).

Kako bi se osigurao daljnji neprekidni rad USKOK-a, primopredaja će se održati u četvrtak, 20. aprila 2023. godine.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske odbacuje bilo kakvo stavljanje i povezivanje ovog razrješenja s nekim političkim kontekstima ili kontekstom navodnog sukoba unutar državnoodvjetničke organizacije, piše u saopštenju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()