Milanović: ”Neću još dugo biti predsjednik…”

"Dobro podnosim visoke temperature"

02.04.2024. 10:09
  • Podijeli:
PXL_190324_111918053 zoran milanović Vjeran Zganec RoguljaPIXSELL-65fbffc43df03.webp Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović prisustvovao je paljenju Vuzmice u dvorištu Župne crkve Ranjenog Isusa u Gradecu te je obišao izlagače na manifestaciji ''Uskrsni običaji gradečkoga kraja''.

”Dobro podnosim visoke temperature”, kazao je dobro raspoloženi predsjednik Republike Zoran Milanović, osvrnuvši se na visoke temeprature ovih dana, u izjavi za medije nakon što je prisustvovao paljenju Vuzmice u dvorištu Župne crkve Ranjenog Isusa u Gradecu te je obišao izlagače na manifestaciji ”Uskrsni običaji gradečkoga kraja, piše Dnevnik.hr.

Neću još dugo biti predsjednik, bit ću premijer, kazao je Milanović komentirajući aktualne teme, između ostalog i 15. obljetnicu RH u NATO-u te troškove za obrambenu sigurnost.

”NATO je ogromna organizacija. Republika Hrvatska je lojalna članica NATO-a, nikoga nećemo zavaljati, ali se treba posvetiti sebi, svom naoružanju. Rafalei neće riješiti ništa, oni su skupocjena cipela, ali druga noga je još u opanku. Avioni su lijepa stvar, trebali su poslužiti kao predizborni trik, ali izgleda da neće”, kazao je Milanović.

Podsjetio je da je zabranio prelet Rafalea iznad Zagreba i kazao da će to i dalje zabranjivati dok god je predsjednik: ”Ali neću još dugo biti predsjednik, bit ću premijer”, poručio je i opetovao da ”ova ekipa ruši Ustav” i ”izbjegava sazvati Vijeće za nacionalnu sigurnost (VNS).

Govoreći o avionima, zapitao je prisutne: ”Sjećate se one scene kada se Plenković iskrcao kao kit…” aludirajući na situaciju kad je predsjednik HDZ-a i Vlade bio na nosaču Charles de Gaulle, a Rafalei i MIG-ovi nadlijetali su Hrvatsku.

U svoje zasluge upisao je i dobivanje američkih Bradleya te istaknuo opet da su ta vozila u Hrvatsku došla isključivo zahvaljujući njemu, a ”ne Plenkoviću i njegovu stručnjaku za promet Banožiću.”

”Inflacija uništava naše ljude. To je jedan najvećih od grijehova ove vlasti, posebno prema umirovljenicima. Rast obrambenog proračuna je malen u odnosu na rast profita u privatnom sektoru i na rast državnog proračuna. Kad dođu Rafalei, pitam odakle ćemo nabaviti streljivo za topništvo. O tome govorim četiri godine, a nitko da prstom mrdne. Sad nemamo gdje kupiti”, kazao je.

Ponovio je da on brani galsko selo, a da se Brisel danas ponaša kao Rim u doba gladijatora.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()