Mandić odmah na posao: Popis krajem novembra

"Vjerujem u pomirenje. Ono je izuzetno važno. Svijet i cijelo čovječanstvo su na ivici velikog oružanog sukoba i upravo zbog toga moramo da budemo ujedinjeni, pomireni i složni", rekao je Mandić.

30.10.2023. 21:07
  • Podijeli:
Tan2023-03-1912124307_2 Andrija Mandić Tanjug Zoran Žestić-6418024dd0302.webp Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Novoizabrani predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić rekao je da će popis početi 30. novembra i da će narednih dana biti obezbijeđene sve dodatne mjere zaštite koje će omogućiti njegovu bolju kontrolu kako bi svi građani imali uvid u podatke.

"Popis će biti održan u atmosferi sloge i dogovora", rekao je Mandić nakon polaganja zakletve.

Mandić je poručio da će uraditi sve što je u njegovoj nadležnosti da uskoro budu izabrani vrhovni državni tužilac, sudija Ustavnog suda i nedostajući članovi Sudskog savjeta.

"To nije samo važna obaveza s ciljem ubrzanja evropskog puta Crne Gore, nego i dužnost i odgovornost prema građanima. Ne može biti u pravosuđu i na drugim mjestima odlučivanja prostora za pojedince poput onih koji su služili samo jakima, a kažnjavale nejake, jer zakon mora biti iznad svih", rekao je Mandić.

On je rekao da je potreban stalni dijalog sa jasnom željom svih učesnika da se završi dogovorom, a ne diobama.

"Vjerujem u pomirenje. Ono je izuzetno važno. Svijet i cijelo čovječanstvo su na ivici velikog oružanog sukoba i upravo zbog toga moramo da budemo ujedinjeni, pomireni i složni", rekao je Mandić.

On je naveo da kao čovjek koji je srpske nacionalnosti, vjeruje u Boga, pripada Srpskoj pravoslavnoj crkvi, govori srpskim jezikom i piše ćirilicom, nije stranac u Crnoj Gori.

"Ova zemlja je je moja i svih mojih koji su živjeli po ovom kamenu i dijelili sudbinu naše teške istorije, baš kao što je i vaša, svih vas različitih po vjeri, nacionalnom osjećanju i drugoj pripadnosti", rekao jke Mandić.

On je poručio da nisu i ne smiju biti stranci jedni drugima.

"Mi smo braća po zemlji u kojoj živimo", rekao je Mandić.

U nastavku sjednice, poslanici bi trebalo da raspravljaju o izboru 44. vlade Crne Gore na čijem čelu bi bio lider Pokreta "Evropa sad" Milojko Spajić. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()