Majka dječaka osumnjičenog za masakr u školi dala izjavu u policiji

Kako bi se utvrdilo da li se u radnjama majke dječaka (13) stiču elementi krivičnog djela zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica

25.05.2023. 12:54
  • Podijeli:
Tan2023-05-0610592427_0 oš vladislav ribnikar pucnjava na vračaru strahinja aćimović-646dd73dc8ec0.webp Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Majka dječaka K.K. (13)  koji je, kako se sumnja, 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio 10, a ranio šest osoba, dala je izjavu u policiji u svojstvu građana, saznaje Tanjug.

Ona je ispitana po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu za prikupljanje potrebnih obavještenja,  kako bi se utvrdilo da li se u njenim radnjama stiču elementi krivičnog djela zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je ranije saopštilo da je po službenoj dužnosti formiralo predmet u vezi sa događajem u OŠ "Vladislav Ribnikar", kako bi se utvrdilo da li se u radnjama majke dječaka (13) stiču elementi krivičnog djela zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtjev za prikupljanje potrebnih obavještenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena majka, da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ "Vladislav Ribnikar", kao i da se preduzmu sve druge mjere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Otac dječaka se sumnjiči za krivično djelo teško djelo protiv opšte sigurnosti. 

Kosta K. (13) ne može da bude krivično odgovoran za ubistva koja je počinio, jer nije navršio 14 godina.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()