Lokalni izbori širom Srbije, građani biraju i u Beogradu

Otvorena birališta

02.06.2024. 07:38
  • Podijeli:
izbori shutterstock-6602f56ecf47e.webp Foto: Shutterstock

Širom Srbije, u 89 gradova i opština, danas se održavaju lokalni izbori. Dio opozicionih stranaka bojkotuje zbog nezadovoljstva izbornim uvjetima.

Najzanimljivija situacija je svakako u Beogradu. U glavnom gradu Srbije se izbori održavaju zbog činjenice da u zakonskim rokovima nije formirana vlast nakon što su građani već birali u decembru 2023. godine.

Također, dio opozicije, primarno Stranka Slobode i Pravde koju predvodi Dragan Đilas, neće učestvovati na beogradskim izborima. Isto tako, ostatak opozicionih partija na izbore izlazi s odvojenim listama.

Najveće šanse za pobjedu daju se Srpskoj naprednoj stranci (SNS), dok je najveća konkurencija iz opozicije Savo Manojlović i pokret Kreni - Promeni. Vrijedi istaći i kontroverznog Branimira Nestorovića, čija stranka Mi - Snaga naroda možda ponovo bude partija koja će opoziciji i vlastima trebati za formiranje vlasti.

Pored Beograda, izbori se održavaju u još 15 gradova: Niš, Novi Sad, Subotica, Zrenjanin, Kikinda, Vršac, Pančevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Valjevo, Požarevac, Jagodina, Užice i Čačak.

Birališta su otvorena u 7 sati, a bit će zatvorena večeras do 20 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()