Lift usmrtio staricu u staračkom domu

Ženu je usmrtio lift, a navodno je riječ o teretnom liftu

19.12.2023. 13:15
  • Podijeli:
hitna pomoć Zavod za hitnu medicinsku pomoćž-654a4cde4c917.webp Foto: Zavod za urgentnu medicinu Beograd

U tragičnom događaju, koji se u ponedjeljak dogodio u jednom osječkom domu za smještaj starijih osoba, smrtno je stradala starija žena, korisnica doma.

Ženu je usmrtio lift, a navodno je riječ o teretnom liftu.

"Provodi se uviđaj, i u ovom trenutku teško je govoriti postoji li osnovana sumnja u neko krivično djelo, dok se, u saradnji s Državnim inspekoratom, ne utvrdi ima li lift svu potrebnu dokumentaciju i dok se ne obave potrebna vještačenja", ističu u osječkom Općinskom državnom odvjetništvu.

"Provodi se uviđaj, s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja, a s obzirom da se radi o događaju koji se dogodio u liftu, mora se pribaviti dosta dokumentacije o tehničkoj ispravnosti lifta", kazao je Hini glasnogovornik osječkog općinskog tužilaštva Ivan Barna.

Naložena je obdukcija tijela smrtno stradale žene, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, napominju u osječkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Index je od policije pokušao dobiti barem informacije o dobi stradale žene i tačnom vremenu događaja, no i za to su ih uputili na ODO Osijek iz kojeg još nisu dobili odgovor.

Prizor je, kako piše Večernji, bio zastrašujući, a na pamte ga ni najiskusniji forenzičari. Nesretna je starica gotovo obezglavljena, a kako bi izvukli tijelo, vatrogasci su morali rezati - pod.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()