Lančani sudar: Jedna osoba poginula i 13 povrijeđenih

Iz policije su kazali kako je autocesti jako gusta magla koja se naglo spustila

14.01.2023. 22:40
  • Podijeli:
lancani_Nova_Gradiska_foto_YT-63c3222f9da9e.webp Foto: YouTube

Nekoliko prometnih nesreća u kojima je učestvalo 10 automobila, tri teretna vozila i jedan autobus dogodilo se oko 18.20 na autocesti A3 Bregana-Lipovac, na južnoj kolničkoj traci kod Nove Gradiške. Jedna osoba je poginula a 13 ih je povrijeđeno

Kako saznaje "Jutarnji", jedna osoba je smrtno stradala, dok je 13 osoba povrijeđeno, od čega petero teže.

Na mjestu događaja su policijski službenici te radnici Hitne medicinske pomoći, HAC-a i JVP, a trenutno je rad žurnih službi usmjeren na pomoć i izvlačenje osoba iz vozila.

Za "Jutarnji" su iz policije kazali kako je autocesti jako gusta magla koja se naglo spustila što je vjerovatno izazvalo lančani sudar.

HAK izvještava kako je prekinut promet između čvorova Okučani i Nova Gradiška u smjeru Lipovca te vozi se obilazno državnim cestama.

Iz HAK-a naglašavaju kako je između čvora Slavonski Brod (istok) i odmarališta Sredanci (228+000 km i 229+000 km) u smjeru Bregane, kolona je oko dva km.

Također danas oko 18.25 sati, primljena je dojava o saobraćajnoj nezgodi na sjevernoj kolničkoj traci autoceste A3 kod Zadubravlja, u kojoj su sudjelovala tri vozila (teretni i osobni automobili), a u kojoj je jedna osoba povrijeđena.

Iz HAK-a upozoravaju na smanjenu vidljivost zbog magle mjestimično u unutrašnjosti, naročito na istoku Hrvatske te vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()