Kvinta traži da Priština suspenduje zabranu dinara

Gero je objasnio da je Kvinta uputila zahtjev Prištini da se napravi tranzicija prije primjene uredbe centralne banke

06.02.2024. 19:58
  • Podijeli:
dinari_zarada_plata_pixabay.jpg Foto: Pixabay

Ambasador Francuske u Prištini Olivije Gero rekao je danas da su zemlje Kvinte zatražile od prištinskih vlasti da suspenduju odluku centralne banke o zabrani upotrebe dinara.

Gero je objasnio da je Kvinta uputila zahtjev Prištini da se napravi tranzicija prije primjene uredbe centralne banke.

"Trebalo bi da bude više konsultacija i informacija prije nego što se odluka primijeni. Pozivamo na suspenziju ove uredbe radi pravilnog informisanja stanovništva i mogućnosti iznalaženja mogućih tehničkih rješenja", rekao je Gero za prištinske medije. On je ocijenio da je jedini način za rješavanje situacije da predstavnici Beograda i Prištine "sjednu za sto" i razgovaraju o tehničkim pitanjima primjene uredbe. Gero je ponovio da Francuska očekuje od Prištine da omogući formiranje Zajednice srpskih opština.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()