Kosovo*: Šok bombom napadnuta Misija EULEX-a

“EULEX će nastaviti da radi sa odlučnošću da podrži stabilnost Kosova*, u okviru granica svog mandata, i da doprinese bezbijednosti njegovog stanovništva iz svih zajednica

11.12.2022. 12:11
  • Podijeli:
eulex profimedia-0374549341-1667822513331.webp Foto: Profimedia

Misija EULEX je saopštila da je sinoć na sjeveru Kosova, kod Rudara gde su postavljene barikade, šok bombom napadnuta izviđačka patrola EULEX-a, ali niko nije povrijeđen..

Iz EULEX-a potvrđuju da je “sinoć kod Rudara bačena šok bomba na izviđačku patrolu EULEX-a”.

“Nijedan službenik Specijalizovane policijske jedinice EULEX-a nije povrijeđen, niti je pričinjena materijalna šteta. Ovaj napad, kao i napadi na službenike Policije Kosova*, je neprihvatljiv”, navode iz EULEX-a i dodaju da snažno osuđuju nasilna djela koja su počinila naoružana lica na sjeveru Kosova, uključujući i protiv međunarodne zajednice.

“EULEX će nastaviti da radi sa odlučnošću da podrži stabilnost Kosova*, u okviru granica svog mandata, i da doprinese bezbijednosti njegovog stanovništva iz svih zajednica. Apelujemo na odgovorne da se uzdrže od daljih provokativnih akcija i pozivamo kosovske institucije* da počinioce privedu pravdi”, kaže se u saopštenju.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()