Konobar ukrao skoro 15.000 KM pa pobjegao: Uhapšen na granici s BiH

Radi se o novcu koji su njegove kolege skupili od dobijenog bakšiša koji su kasnije međusobno dijelili

14.01.2023. 09:15
  • Podijeli:
POLICIJA_PU zadarska-63919de8f2453.webp Foto: PU zadarska

Konobar (44) ugostiteljskog objekta u dubrovačkoj staroj jezgri, koji je iz ormarića ukrao vrećicu sa skoro 8.200 eura (16.400 KM) i pobjegao, uhapšen je kada je pokušao napustiti Hrvatsku i ući u Bosnu i Hercegovinu.

Radi se o novcu koji su njegove kolege skupili od dobijenog bakšiša koji su kasnije međusobno dijelili.

Konobar je, kako je saopštila dubrovačka policija, ubrzo nakon krađe, dao otkaz i napustio Hrvatsku.

Međutim, nakon potrage uhapšen je 9. januara na Graničnom prelazu Slavonski Brod po raspisanoj potjernici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

"Završenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske stanice Dubrovnik uspješno je razriješena teška krađa počinjena u septembru prošle godine, za koju je osumnjičen četrdesetčetvorogodišnjak", saopštila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja konobar je uz krivičnu prijavu predan pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()