Ko je sve u novom sastavu Vlade Srbije

Predsjednik Vlade ostaje Ana Brnabić.

23.10.2022. 12:36
  • Podijeli:
vlada srbije profimedia-1666008369925.webp Foto: Profimedia

Predsjednik Srpske napredne stranke /SNS/ Aleksandar Vučić saopštio je danas sastav nove Vlade Srbije, čiji predsjednik ostaje Ana Brnabić.

Kandidat za ministra spoljnih poslova Srbije je Ivica Dačić, ministra odbrane Miloš Vučević, ministra finansija Siniša Mali, koji su i potpredsjednici Vlade.

Za ministra trgovine predložen je Tomislav Momirović, ministra privrede Rade Basta, ministra šumarstva, privrede i vodoprivrede Jelena Tanasković, ministra za zaštitu životne sredine Irena Vujović, ministra saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministra policije Bratislav Gašić.

Branko Ružić je kandidat za ministra prosvjete, Bratislav Gašić za ministra unutrašnjih poslova, Novica Tončev i Đorđe Milićević za ministre bez portfelja.

Za ministra rudarstva i energetike predložena je Dubravka Negre, ministra pravde Maja Popović, ministra za upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Martinović, ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, ministra za evropske integracije Tanja Miščević.

Jelena Begović predložena je za ministra za nauku, Danica Grujičić za ministra zdravlja, Nikola Selaković za ministra za rad, boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić za ministra za brigu o porodici.

Kandidat ministra za turizam je Husein Memić, sporta Zoran Gajić, kulture Maja Gojković, ministar za brigu o selu Milan Krkobabić.

Vučić je imena novih članova vlade saopštio nakon sjednica Predsjedništva i Glavnog odbora SNS-a.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()