Je li u Makarskoj sve baš toliko skupo: Donosimo najniže cijene... Kafa na centralnom trgu jeftinija nego u Sarajevu!

Pojedini kafići nude i akcije poput kafe i kolača za 3,5 eura, odnosno kafe i svježeg soka za 4 eura, kao što je u Biokovu

25.06.2023. 15:01
  • Podijeli:
makarska-more-plaza-turisti-una-2-.jpg

Posljednjih su dana, pa i tjedana, prilično česti medijski napisi o bezobraznim poskupljenjima u turističkim središtima, a Makarska se nekako našla posebno “na zubu”. Skupi apartmani, skupa kava, skup sladoled, skupi ćevapi, skupa pizza, skupa riba…

Je li sve zaista toliko skupo?

Kako su se uvjerili reporteri portala Makarska danas, i to i na nekim atraktivnijim lokacijama uz koje se obično vezuje visoka cijena – nije sve baš toliko skupo.

Najjeftiniju kavu u centru grada pronašli su, primjerice, u cafe baru “Point” (bivši Yeti), i to na centralnom trgu. Espresso tamo stoji 1,15 eura.

Pojedini kafići nude i akcije poput kafe i kolača za 3,5 eura, odnosno kafe i svježeg soka za 4 eura, kao što je u Biokovu.

Što se sladoleda tiče, cijena je na većini mjesta 2 eura, ali kako su čitatelji poslali, može se naći i na plaži, u neposrednoj blizini hotela Romana, za 1,80 eura.

Pizza se na samoj rivi može pojesti za 10 eura (miješana pizza), dok se ćevapi na plaži nađu po cijeni 5,3 eura.

Sve u svemu, cijena istina ima i viših i nižih, no nipošto se ne može reći da su svi ugostitelji bezobrazno dizali cijene i da je vanpansionska ponuda “boli glava”, jer je na nekim mjestima i dalje niža od europskih cijena kakve se ljetovalištima poput Makarske pripisuju - zaključuje se u tekstu.

Što se apartmana tiče, na najvećoj platformi u periodu od 15. do 22. srpnja mogu se naći vrlo pristojni apartmani po 70-ak eura. Cijena hotela s doručkom se u istom periodu međutim plaća oko 200 eura na noć.

Sve u svemu, bez obzira na porast cijena koji se zbio u cijeloj Europi, a ne samo u Hrvatskoj, i bez obzira na iznimke koje ne služe na čast ostalim ugostiteljima, osobito onima koji se pokušavaju održati tijekom cijele godine, u Makarskoj se i u sezoni u vanpansionskoj ponudi može naći objekte s prihvatljivim cijenama, i to čak i na top lokacijama.

Da ima onih koji će svoje proizvode i uslugu naplatiti pod “suho zlato”, ima, ali kako smo se uvjerili u našoj “blic” patroli, oni nipošto ne čine većinu. Zbog iznimaka koje kompenziraju sezonalni karakter posla nabijanjem nerealnih cijena, a kakvima se davao poveliki značaj u medijima, cijeli hrvatski turizam dobiva negativnu konotaciju - piše Makarska danas.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()