Inspektori u Hrvatskoj na tržištu otkrili sedam falsifikovanih vina

Četiri sa Kosova*, dva iz Hrvatske i jedno iz BiH: “Mislite da je vino, a ono običan šećer i voda”

05.10.2022. 22:07
  • Podijeli:
slavonija-i-podravina-wine-not-foto-matija-turkalj-06.jpg

Državni inspektorat otkrio je na hrvatskom tržištu sedam falsifikovanih vina - četiri sa Kosova, dva iz Hrvatske i jedno iz BiH, u koja su dodavani šećer i voda.

"Mislite da je vino, a ono običan šećer i voda", rezultat je analize vina koju je sprovela poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata i tako otkrila čak sedam lažnjaka među vinima na tržištu, objavio je RTL.

Poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata je, u skladu sa godišnjim programom rada za ovu godinu, provela inspekcijske nadzore kvaliteta vina i ostalih kategorija proizvoda od vinove loze sa i bez zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog porijekla.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()