Hrvatski restoran više ne želi Michelinovu zvjezdicu: Samo nam je otjerala goste

Prije tačno pet godina naš restoran uvršten je u Michelinov vodič i nagrađen Michelinovom zvjezdicom koju smo ponosno nosili narednih godina, kaže vlasnik

09.03.2024. 18:11
  • Podijeli:
Draga di Lovrana_rstoran_foto_Instagram-65eb7ce62fc1c.webp Foto: Instagram/draga_di_lovrana

Hrvatski restoran Draga di Lovrana više ne želi Michelinovu zvjezdicu jer im je ovo priznanje, kako kažu, otjeralo goste.

"Prije tačno pet godina naš restoran uvršten je u Michelinov vodič i nagrađen Michelinovom zvjezdicom koju smo ponosno nosili narednih godina. Te godine bile su izazovne i uzbudljive, bilo je jako važno iznova potvrditi svoj status i dosta kreativne energije otišlo je u ispunjavanje nekih nepostojećih pravila za održavanje statusa u društvu najboljih", objasnio je za Dobru hranu Christian Nikolac, vlasnik restorana.

"U cijelome procesu izgubila se početna ideja oko koncepta te je status restorana sa zvjezdicom postao svojevrsno opterećenje. U oktobru prošle godine zatvorio sam restoran te donio odluku da ne želim više biti opterećen nagradama i statusima. Odlučio sam da zvjezdicu vraćam. Moja kći Kelli Nikolac, mlada snaga obitelji, izrazila je želju za vođenjem hotela i restorana, ali prema vlastitim zamislima, neopterećena statusima i uspjesima. Odlučila je stvoriti svoju priču, kao logičan nastavak ideje svojih roditelja te iznova vratiti onaj poznati osjećaj gostoprimstva kakav je izvorno zamišljen", dodao je. 

Kaže da nema ništa protiv Michelinovih zvjezdica i da bi željeli ostati u Michelinovom vodiču. Međutim, zvjezdicu će vratiti jer je u njihovom slučaju donijela samo probleme u poslu.

"Jednostavno, izgubili smo goste, a ulaganja u restoran s konceptom kuhinje kakav smo imali su previsoka i neisplativo je. Želim da budemo restoran u kojem će se gosti osjećati ugodno, da ne razmišljaju kako moraju biti formalno odjeveni, da mogu doći s djecom, sa psom... Na kraju krajeva, da mogu pojesti nešto a la carte, a ne samo ono što su chefovi smislili da bi trebali jesti, budući da smo imali samo degustacijske menije. Da mogu naručiti i butelju kućnog vina, opustiti se, zadržati se par sati u razgovoru i druženju", ispričao je Nikolac.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()