Grad u regonu je broj jedan na listi destinacija koje vrijedi posjetiti ovog ljeta

Na 68. mjestu liste našla se Slovenija, a Kotor u Crnoj Gori na 82. mjestu

04.06.2023. 07:00
  • Podijeli:
Dubrovnik_PIXABAY.jpg Foto: Pixabay

Tourscanner, web stranica specijalizirana za turističke aktivnosti, objavio je listu destinacija koje vrijedi posjetiti ovog ljeta.

"Bilo da sanjate o odmoru na plaži ili o putovanju prepunom avanture, svijet je pun nevjerojatnih destinacija za istraživanje. Izdvojili smo neke od najboljih destinacija za odmor širom svijeta koje će vam zasigurno stvoriti nezaboravne uspomene", piše na stranici.

Izdvojili su 101 destinaciju, a na prvom mjestu našao se Dubrovnik.

"Dubrovnik je hrvatski dragulj..."

"Dubrovnik je hrvatski dragulj i nezaobilazno mjesto za sve one željne jedinstvenih izleta. Prošetajte labirintskim ulicama Starog grada, gdje svako skretanje otkriva šarmantan prizor, ili se izgubite u očaravajućim vidicima Jadranskog mora koje svjetluca u svim nijansama plave. Zaronite u slavnu prošlost grada dok obilazite veličanstvene gradske zidine. Možete posjetiti i Elafitske otoke.

Spakirajte cipele za hodanje i odjenite najbolju odjeću za obilazak lokacija na kojima se snimala Igra prijestolja. Putovanje u Dubrovnik je doista čudnovato", napisali su.

U prvih deset destinacija koje vrijedi posjetiti ovog ljeta TourScanner je osim Dubrovnika uvrstio: Siem Reap (Kambodža), Sardiniju (Italija), Orlando (SAD), New York (SAD), Zanzibar (Tanzanija), Kanarske otoke, Cape Town (Afrika),  Porto(Portugal) i Edinburgh (Škotska).

Na 68. mjestu liste našla se Slovenija, a Kotor u Crnoj Gori na 82. mjestu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()