Drama u susjedstvu: Zarobio ženu i prijetio aktiviranjem bombe, policija evakuisala stanare...

Muškarac je satima u stanu držao zatočenu ženu, prijeteći da će aktivirati eksplozivnu napravu

10.04.2023. 12:10
  • Podijeli:
policija rs 04 UNA-639cb4bea685c.webp Foto: UNA

U mjestu Kneževo u Baranji sinoć se odvijala prava drama dok je muškarac satima u stanu držao zatočenu ženu. Talačka kriza je, kako prenose hrvatski mediji okončana bez žrtava.

Predao se

"Osoba je pod nadzorom, uhićena je, slijedi kriminalističko istraživanje, nemamo nikog ozlijeđenog", rekli su u osječko-baranjskoj policiji u kojoj su najavili saopćenje za medije.

"Mogu reći da se sve na kraju dobro završilo. Malo neuobičajena situacija za malo mjesto u Baranji. Muška osoba je zatočila žensku osobu. Bilo je policijsko postupanje, malo selo, a puno svih službi na terenu. Ono što mogu reći da je policija pregovarala s osobom i u 2.40 sati ta se osoba dobrovoljno predala. Ženska osoba je u redu, stan je pregledan, službe su odradile svoj posao tako da je situacija riješena na najbolji mogući način", rekao je načelnik općine Kneževo Zoran Kontak.

Talačka kriza prijavljena je u nedjelju 17.56 sati, a na terenu su bile sve hitne službe, uključujući pregovarače, pripadnike specijalne policije i hitne medicinske službe.

Muškarac je satima u stanu držao zatočenu ženu, prijeteći da će aktivirati eksplozivnu napravu zbog čega su evakuirani svi susjedi, prenosi Index.

Mediji su objavili da je muškarac u stanu držao zarobljenog i maloljetnog sina kojeg je u međuvremenu pustio te da je navodno prijetio plinskom bocom i eksplozivnom napravom. HRT je javio da je taj muškarac odranije poznat policiji zbog nasilja.

Evakuacija

Za evakuirane stanare iz okolnih stanova, koji nisu pronašli smještaj kod rodbine i prijatelja, bio je osiguran zamjenski smještaj u društvenom domu u Kneževu.

"Brzo su nas evakuirali. Ja kažem ženi - moraš u invalidska kolica. Oni su meni pomogli. Tablete sam joj uzeo. Mobitel i sve", ispričao je jedan susjed.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()