Detalji ubistva djevojčice: Jedna osoba uhapšena u Hrvatskoj

Ubijena odmah nakon otmice

04.12.2023. 08:03
  • Podijeli:
bomba hrvatska  PIXSELL DAMIR SPEHAR 12-6515e662135c0.webp Foto: PIXSELL/DAMIR SPEHAR

Djevojčica Vanja Gorčevska (14) za kojom je tragao cijeli Balkan, pronađena je mrtva. Ovo ubistvo je, kako mediji prenose, povezano sa još jednim ubistvom u Sjevernoj Makedoniji.

Naime, pronađeno je i tijelo frizera Panča Žeževskog (74) iz Velesa, čiji je nastanak prijavljen 24. novembra, nekoliko dana prije nestanka djevojčice, a tužilaštvo je utvrdilo da su oba ubistva počinile iste osobe i da im je motiv koristoljublje.

Osumnjičeno je pet osoba, od kojih su tri zadržane, jedna je u inostranstvu, a jedna se nalazi u policijskoj stanici. Svi su makedonski državljani, prenosi Index.hr.

Prema izvorima Kanala 5, izvršilac stravičnog ubistva 14-godišnje Vanje je građevinski preduzetnik iz Skoplja inicijala LJ. P, koji je priveden u Hrvatskoj.

Kako navodi TV Telma, LJ. P. je od ranije poznavao ubijenog frizera Panču Z. iz Velesa, s kojim je doveden u vezu zbog navodnog vađenja zlata.

Televizija tvrdi da je Vanja oteta s namjerom da roditelji za nju plate otkupninu, ali ubijena je dva i plosata nakon što je oteta.

Ranije je tokom istrage pronađeno zapaljeno vozilo marke Citroen, a nakon vještačenja dostavljeni su materijalni dokazi za umiješanost pomenutih pet osoba, za šta će, nakon kompletnog dokumentovanja predmeta, biti podnesene odgovarajuće krivične prijave, u saradnji s državnim tužilaštvom, navodi se u saopštenju makedonskog državnog tužilaštva.

Državni tužioci iz Kancelarije osnovnog javnog tužiteljstva Skoplje i iz Kancelarije osnovnog javnog tužilaštvaVeles izvršili su uviđaj na dvije lokacije na kojima su pronađena tijela nestalih, objavili su makedonski tužitelji.

Kako piše Blic, Žeževski je ubijen, a njegovo vozilo je isto ono kojim su ubica i njegovi osumnjičeni saučesnici kasnije oteli 14-godišnju Vanju.

Otmica je, dodaju, izvršena na ulazu u zgradu, a otmičar Lj. P. je odlično poznavao teren. Vanja je upucana iz pištolja u 10 sati istog dana kada je odvedena dok je išla u školu. Istog dana policija je pronašla Citroen, vozilo Pančea iz Veleše, zapaljeno u okolini sela Brazda u Skoplju, prenosi Index.hr.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()