Deset mladih rukometaša nestalo u Hrvatskoj!

Ne odgovaraju na telefonske pozive

10.08.2023. 16:31
  • Podijeli:
Nestali rukometasi-64d4f49c9bf6f.webp Foto: Nestali.hr

Deset rukometaša iz Burundija starih 17 godina nestalo je u Rijeci, saopšteno je iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Nestali rukometaši su učesnici svjetskog kadetskog prvenstva koje se od 2. do 13. augusta održava u nekoliko hrvatskih gradova, između ostalih i u Rijeci.

"Prema dosadašnjim saznanjima riječ je o deset mlađih muških osoba rođenih 2006. godine koji su se jučer oko 15:30 sati udaljili u nepoznatom pravcu iz prostora riječkog studentskog centra gdje su bili smješteni za vrijeme trajanja prvenstva", naveli su iz policije.

Dodali su i da ne odgovaraju nikome na telefonske pozive te da je u toku preduzimanje mjera i radnji u cilju pronalaska nestalih osoba.

Također, radi se i na utvrđivanje svih relevantnih činjenica i okolnosti njihovog nestanka.

Podsjetimo, slična situacija dešavala se i na nekim ranijim takmičenjima širom Evrope gdje su nestajali igrači uglavnom iz Afrike u potrazi za boljim životom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()