Crna Gora: Građani vratili skoro 300 komada oružja

Iz policije su 8. maja pozvali građane da shodno Zakonu o oružju mogu bez bilo kakvih pravnih posljedica predati vatreno oružje bez obzira na to da li ga posjeduju u ilegalnom ili legalnom vlasništvu

26.05.2023. 19:17
  • Podijeli:
predato oružje smederevo razoružavanje UNA-6463405e800ca.webp Foto: UNA

Crnogorski građani su, od početka kampanje "Poštuj život - vrati oružje", policiji predali 296 komada vatrenog oružja i 13.485 komada municije različitog kalibra, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su podsjetili da su 8. maja pozvali građane da shodno Zakonu o oružju mogu bez bilo kakvih pravnih posljedica, nesmetano i dobrovoljno predati vatreno oružje bez obzira na to da li ga posjeduju u ilegalnom ili legalnom vlasništvu i nezavisno o kojoj kategoriji vatrenog oružja je riječ.

"Od tog datuma građani su policiji predali 296 komada vatrenog oružja, 13.485 komada municije različitog kalibra, 32 minsko-eksplozivna sredstva i 157 dijelova oružja“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je od stupanja na snagu Zakona o oružju vraćeno 2.315 komada vatrenog oružja, 49.712 komada municije različitog kalibra, 419 minsko-eksplozivnih sredstava i 1.285 dijelova oružja.

Iz policije su kazali da, uz podršku Misije OEBS-a u Crnoj Gori, nastavljaju s intenzivnijim sprovođenjem kampanje, u cilju podizanja svijesti građana o opasnosti od štetnih posljedica posjedovanja vatrenog oružja.

Kako su naveli, snimljena su tri video spota za kampanju koja će biti emitovana u narednom periodu, kao i tri radijske reklame, s jasnim porukama i načinima na koje građani mogu, bez pravnih posljedica, policiji dobrovoljno da predaju vatreno oružje.

Iz policije su se zahvali svim građanima koji dobrovoljno policiji predaju oružje svakodnevno i svojim postupcima doprinose da zajedno stvaraju još bezbjedniji ambijent za odrastanje djece i budućih generacija.

"Još jednom apelujemo na sve građane koji posjeduju oružje da iskoriste ovu mogućnost doprinoseći tako ličnoj, ali i bezbjednosti svojih porodica i društva u cjelini", zaključuje se u saopštenju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()