Brnabić: LGBT zajednica ne prkosi tradiciji i vrijednostima srpskog društva

Aktivisti skandirali Ani Brnabić da ih je izdala i poručili "Bijednice, izdala si nas"

14.09.2022. 08:09
  • Podijeli:
Ana Brnabic Europride_Tanjug.jpg Foto: Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić, jučer je na Međunarodnoj konferenciji o ljudskim pravima istakla da nikada neće prihvatiti stavove da LGBT zajednica prkosi "tradiciji i vrijednostima srpskog društva".

"Ne mogu da prihvatim stavove koji stvaraju granice među nama, kao pojedincima, samo zbog naše seksualne orjentacije", poručila je premijerka Srbije.

Zahvalila se koordinatoru Europridea Goranu Miletiću i njegovom timu na organizaciji te manifestacije i naglasila da se Europride ove godine u Beogradu prvi put održava van jugoistočne Evrope.

"Naučili smo da hodamo u koži drugih ljudi i pokušali da razumijemo jedni druge, ali smo naučili i šta je važno za našu zemlju", rekla je Brnabić, prenosi Informer.

Inače, njeno obraćanje prekinuli su pripadnici LGBT zajednice koji su skandirali "Hoćemo pride".

Oni su nezadovoljni zbog otkazivanje i zabrane šetnje u Beogradu najavljene za 17. septembar.

Razvili su zastave LGBT+ zajednice i transparente na kojima piše "Premijerka zabranjuje ljudska prava", "Pride je protiv nasilja – zato ga zabranjujete".

Dok je ona govorila na konferenciji, sve vrijeme su joj aktivisti dobacivali. U jednom trenutku skandirali su "Ana, šetaj sa nama" i "Nemoj da šutiš, pođi s nama, ti si naša" i dovikivali joj da je država popustila pred nasilnicima.

Nakon konferencije aktivisti su skandirali Ani Brnabić da ih je izdala i poručili "Bednice, izdala si nas". 
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()