Beba pronađena u kolicima na ulici, smještana u hraniteljsku porodicu

Djevojčica je na sigurnom

10.01.2023. 12:32
  • Podijeli:
porodilje-kolica-bebe-foto-una.jpg

Djevojčica stara oko godinu dana pronađena je noćas u kolicima na trotoaru u Zmaju Jovinoj ulici u Kragujevcu, potvrđeno je za RTS u Policijskoj upravi u tom gradu. 

Iz Centra za socijalni rad "Solidarnost" saopštili su da je dijete smješteno u urgentnu hraniteljsku porodicu i dobrog je zdravstvenog stanja.

U Zmaj Jovinoj ulici u Kragujevcu noćas oko 2.45 jedan prolaznik je na trotoaru naišao na kolica sa bebom starom oko godinu dana, ženskog pola.

Kontaktirao je policiju, a ekipa Hitne pomoći je izašla na lice mjesta, zbrinula djevojčicu i prevezla je na odjeljenje Pedijatrije kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra.

Iz Policijske uprave Kragujevac su za RTS saopštili da je o svemu obavješteno Osnovno javno tužilaštvo i da je dalje postupanje u tom slučaju u nadležnosti Centra za socijalni rad "Solidarnost".

Iz Centra "Solidarnost" su saopštili da je dijete smješteno u urgentnu hraniteljsku porodicu i dobrog je zdravstvenog stanja.

Naglašavaju da će u nastavku rada na ovom slučaju preduzeti sve neophodne mjere iz svoje nadležnosti, u najboljem interesu djeteta.

Kako RTS nezvanično saznaje, nadležne službe su identifikovale majku djeteta, koja je, navodno, ostavila djevojčicu ocu ispred zgrade u kojoj živi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()