Protesti širom Velike Britanije

Demonstracije zbog rasta cijena električne energije i klimatskih promjena

01.10.2022. 21:06
  • Podijeli:
zastava_velika britanija_profimedia 1-1664556352117.webp Foto: Profimedia

U Londonu i gradovima širom Britanije održani su protesti zbog rasta cijene električne energije i klimatskih promjena.

Demonstracije održane u više gradova, uključujući London, Glazgov i Belfast, podudarile su se sa štrajkom radnika željeznica i pošta.

U Londonu su aktivisti podržali radnike željeznica i zatražili od vlasti da smanje cijene energije prije nego što temperature padnu.

Članovi organizacija "Revolucionarna komunistička grupa", "Prestanite sa upotrebom nafte" i "Pobuna protiv istrebljenja" okupili su se kod stanice "Juston" odakle su krenuli ka zgradi britanskog parlamenta u Londonu.

Demonstranti su blokirali saobraćaj na mostu Vestminster najmanje sat vremena.

"Političari ignorišu peticije, proteste i marševe. Jednostavno ih nije briga. Pokušavamo da posramimo vlasti koje srama ni nemaju", rekao je jedan od organizatora marša Dejvid Pirson.

Većina demonstranata je do popodnevnih časova poslušala zahtjeve policije i razišla se bez incidenata.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()