Tegeltija je od danas direktor UIO, primopredaji prisustvovao i Vukanović

Napušta Savjet ministara BiH

15.06.2023. 09:39
  • Podijeli:
Tegeltija Dzakula UIO_UNA-648ac7ec5234e.webp Foto: UNA

Novoimenovai direktor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Zoran Tegeltija danas preuzima dužnost.

Tegeltija je na ovoj funkciji naslijedio dosadašnjeg direktora Miru Džakulu, a primopredaja dužnosti je održana u sjedištu UIO BiH u Banjaluci.

"Osigurali smo fiskalnu sigurnost svih nivoa vlasti u BiH. Kada nešto radite, onda ste krivi i onima kojima oduzimate robu i onima kojima obračunavate porez. Moj stav je da se o oporezivanju ne razgovara, to je civilizacijsko dostignuće. Ova tranzicija će biti dobra", poruka je Džakule nakon "predaje" funkcije Tegeltiji.

Tegeltija ističe važnost institucije na čije čelo dolazi, ali i odgovornosti koju to sa sobom donosi.

"Imam dva cilja - rast prihoda i bolji odnos sa građanima i poslovnom zajednicom", rekao je Tegeltija te dodao da su Upravi potrebne promjene u kadrovskom, organizacionom i tehničkom smislu.

Kaže da ostaje otvoren za saradnju sa svim medijima.

"Nadam se da ćemo 2023. svjedočiti još boljim rezultatima UiO", poručio je Tegeltija.

Današnjoj primopredaji je prisustvovao i opozicioni poslanik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović, lider pokreta "Za pravdu i red". On je poznat kao oštar kritičar aktuelne vlasti u Republici Srpskoj, pa je njegov dolazak izazvao posebnu pažnju prisutnih.

Tegeltija je 18. maja imenovan za direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH, a do imenovanja je bio na poziciji ministra finansija i trezora u Savjetu ministara. U ministarsku fotelju, umjesto njega, sješće Srđan Amidžić, kao kadar banjalučkog SNSD-a.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()