Zbog podrivanja Dejtona: Uvedene sankcije Dodikovim saradnicima

"Ovi pojedinci pomogli su Dodikova nastojanja da podriva Dejtonski mirovni sporazum i ovlaštenja Ustavnog suda BiH, kao i visokog predstavnika", navodi se u saopštenju.

13.03.2024. 18:34
  • Podijeli:
milorad dodik na slavi kod patrijarha porfirija - 20 jan 2024 - foto Tanjug Tanjug video-65abd57910b67.webp Foto: Tanjug/Tanjug video

Kancelarija za kontrolu imovine stranaca američkog Ministarstva finansija uvela je sankcije generalnom sekretaru i savjetniku predsjednika Republike Srpske Jeleni Pajić Baštinac i Branislavu Okuki, te predsjedavajućoj Vijeća naroda Srpske Srebrenki Golić zbog, kako je navedeno, podrivanja Dejtonskog sporazuma, saopšteno je iz američke Ambasade u BiH.

U saopštenju se navodi da su ova lica "doprinijela nastojanjima pojedinca pod blokadom i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da podriva mir i stabilnost BiH organizacijom i provođenjem ceremonije obilježavanja Dana Republike Srpske - 9. janaura "što je u BiH proglašeno neustavnim djelovanjem".

"Ovi pojedinci pomogli su Dodikova nastojanja da podriva Dejtonski mirovni sporazum i ovlaštenja Ustavnog suda BiH, kao i visokog predstavnika", navodi se u saopštenju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()