Zakazane dvije posebne sjednice NSRS

Poslanici u srijedu o agremanu njemačkom ambasadoru te o zakonima o poljoprivrednom zemljištu i obaveznom zdravstvenom osiguranju

12.09.2022. 12:07
  • Podijeli:
ns rs_anadolija 2.jpg Foto: Anadolija

Kolegij Narodne skupštine RS-a zakazao je za srijedu dvije posebne sjednice.

Prva će početi 14. septembra sa početkom u 12 sati, a odmah po njenom okončanju i druga, navjerovatnije isti dan u poslijepodnevnim satima.

U pitanju su 34. i 35. posebna sjednica u ovom mandatu, od kojih je jedna sazvana na zahtjev člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, a druga na zahtjev Vlade Republike Srpske.

Dodik je uputio zahtjev za održavanje posebne sjednice  NS RS na kojoj bi zastupnici trebalo da se izjasne o njegovoj izjavi o proglašenju Odluke o davanju agremana ambasadoru Njemačke u BiH veoma štetnom po vitalne interese RS.

Odluka je usvojena bez konsenzusa na vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH.

Vlada RS utvrdila je 8. septembra, po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, a što će se naći na dnevnom redu 35. posebne sjednice NSRS-a.

Za ovu posebnu sjednicu predloženi su i Prijedlog Zakona o poljoprivrednom zemljištu kao i Prijedlog Zakona o obaveznom zdravtsvenom osiguranju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()