Vukanović izrevoltiran, parkirao automobil ispred ulaza NSRS: Ovo je moj krik

Većina nije podržala prijedlog da Milan Petrović bude potpredsjednik Narodne skupštine

26.09.2023. 13:36
  • Podijeli:

Šef Kluba poslanika Za pravdu i red Nebojša Vukanović danas je u znak revolta parkirao automobil ispred ulaza u Narodnu skupštinu Republike Srpske (NSRS).

Razlog za taj potez jeste činjenica da Milan Petrović iz SDS-a nije izabran za potpredsjednika NSRS. Ispred Skupštine nakon dolaska policije, Vukanović nije prihvatio zahtjev policajca da pomjeri automobil, jer, kako je istakao, vlast teroriše Narodnu skupštinu i opoziciju.

"Ja sam ovu tojotu platio u Trebinju 6.300 KM, služi mi za prevoz, ali želim da smanjim siledžijstvo ove vlasti", kazao je on.

"Institucije ne rade svoj posao, mi nismo kese čipsa da nas gaze. Opozicija ima pravo po poslovniku na potpredsjednika Narodne skupštine RS. Ovo je sve privid demokratije. Niko njima ne daje pravo da gaze poslovnik. I sad će mene da uhapse, ja sam spreman za svaku kaznu", istakao je on, dodajući:

"Ovo je moj krik. Izvinjavam se policiji i skupštinskom osoblju ali se zakon mora poštovati. Imaju većinu i mogu da rade šta hoće".

Istakao je da ne žele da budu u okvirima koji nameće režim.

"Ovo nije nikakvo nasilje. Živimo u režimu koji krši osnovna ljudska i građanska prava", poručio je između ostalog Vukanović.

U jednom momentu je iz zgrade NSRS izašao i premijer Republike Srpske Radovan Višković, koji je poručio da je ovo rušenje digniteta NSRS.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()