Vučić o najavljenoj deklaraciji: Pažljivo birane riječi i uvaženi stavovi iz RS

Predsjednik Srbije nastavio je o Deklaraciji koja će biti donesena.

08.06.2024. 13:09
  • Podijeli:
Tan2024-06-0813030726_3 milorad dodik aleksandar vučić foto vladimir šporčić-66643afbc4f14.webp Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Još prije 10 godina napravili smo dogovor koji nikad nismo prekršili, a to je da Srbija i Srpska, bez obzira na to hoćemo li nekad imati različita viđenja, da nikada ne smije da trpi zbog toga i da u Srbiji ne smije da se čuje loša riječ o Srpskoj obrnuto

- Nije lako poslije Mileta govoriti, počeću od onoga što je naglasio kao nešto važno. Rekao je važnu stvar oko koje smo se dogovorili još prije 10 godina. Napravili smo dogovor koji nikad nismo prekršili, a to je da Srbija i Srpska, bez obzira na to hoćemo li nekad imati različita viđenja, najboljim odnosima, da nikada ne smije da trpi zbog toga i da u Srbiji ne smije da se čuje loša riječ o Srpskoj obrnuto. Ponosan sam na to što sam rođen u Beogradu, a nikada me niste čuli da sam govorio da sam zbog toga bolji od nekog drugog. Naš junački narod na KiM nikada nije i nikada neće dozvoliti da ostane bez svog imena i svoje srpske države ma koliko teško bilo. Pred nama su teški dani, i zbog onoga što se zbiva u svijetu", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije nastavio je o Deklaraciji koja će biti donesena.

- U samoj deklaraciji pažljivo su birane riječi, mi smo uvažili određene zahtjeve Srpske jer smatramo da je to sabornost, naša obaveza. Ne možemo mi da budemo ti koji ćemo uvijek ljudima iz Srpske da kažemo da bolje razumijemo njihove probleme nego oni sami. Srpski nacionalni interes je nešto o čemu smo govorili isto, a to je i ekonomija. Mi smo to nazvali ЕXPO 27, napredak ekonomski svakog našeg čovjeka i Srbije i Srpske je od vitalnog interesa za sve nas i to je ono što nam daje snagu. Еkonomija je nacionalni interes, to je jedna od oblasti u kojoj moramo više da radimo zajedno, računajući i druge u regionu", kaže Vučić.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()