Višković: Srpska izdala koncesije od 1,5 milijardi KM za solarne elektrane

U ovom momentu RS ima 13 izdatih koncesija za 840 megavata i vrijednost oko milijardu i 500 miliona KM

06.06.2023. 11:27
  • Podijeli:
Radovan Viskovic_Dejan Rakita PIXSELL-1667401996591.webp Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da Republika Srpska u ovom momentu ima zahtjeve za koncesiju za izgradnju solarnih elektrana od 2.800 megavata, a da su već izdate koncesije u vrijednosti oko milijardu i po KM.

On je rekao da u ovom momentu ima 13 izdatih koncesija za 840 megavata i vrijednost oko milijardu i 500 miliona KM.

"Što se tiče vjetra, u ovom momentu imamo 22 podnesena zahtjeva i do sada je odobreno oko sedam zahtjeva, oko 600 megavata i vrijednosti oko 1,5 milijardi KM", rekao je Višković, odgovarajući na poslanička pitanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je naveo da će Republika Srpska ići u emisiju obveznica od 210 miliona KM, a da će kamatna stopa biti 6,1 odsto.

"Smatramo da je to najniža kamatna stopa koju smo mogli u ovom momentu postići na finansijskom sektoru Republike Srpske", dodao je Višković.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()