Vijeće ministara danas o smanjenju carinskih stopa

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH predložilo je ovu odluku

24.11.2022. 11:02
  • Podijeli:
Vijece ministara_UNA-1668002289278.webp Foto: UNA

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas bi trebalo da raspravlja o prijedlogu odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određene robe do 31. decembra iduće godine.

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH predložilo je ovu odluku, kao i odluke o dopuni odluke o otvaranju privremenih tarifnih kvota pri uvozu mineralnih đubriva, te o kvalitetu tečnih naftnih goriva.

U drugom krugu glasanja, na dnevnom redu je nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između BiH i Hrvatske o izgradnji gasovoda "Južna interkonekcija BiH i Hrvatske" i nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između BiH i Srbije o izgradnji gasovoda "Nova istočna interkonekcija BiH i Srbije".

Na predloženom dnevnom redu sjednice je i zahtjev direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsada Vilića za razrješenje sa dužnosti zbog ispunjenja uslova za penziju, kao i zahtjev za razrješenje sa dužnosti direktora Agencije za rad i zapošljavanje Muamera Bandića, na prijedlog ove agencije.

Ministarstvo finansija i trezora BiH predložilo je nacrt sporazuma o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, što je drugi projekt podrške zapošljavanju.

Na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova BiH ministri bi trebali razmatrati i nacrt zakona o inostranim poslovima BiH, Nacrt zakona o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora.

Nacrt zakona o slobodi pristupa informacijama na nivou institucija BiH, predložilo je Ministaravo pravde BiH, dok je Ministartsvo odbrane predlagač nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH.

Sjednica će početi u 13 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()