Vijeće ministara BiH o Strateškom okviru za reformu sektora pravde u BiH

Dnevni red sjednice

26.02.2024. 08:47
  • Podijeli:
AA-20230823-31982463-31982457-SAVJET_MINISTARA_BIH_DODATNE_KONSULTACIJE_O_ZAKONU_O_SUDOVIMA_I_ZAKONU_O_ORGANIZACIJI_TRZISTA_VINA-64e64ef6466d2.webp Foto: Anadolija

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Strateški okvir za reformu sektora pravde u BiH za period od 2023. godine do 2027. godine.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o uspostavljanju Komisije za saradnju s NATO-om Bosne i Hercegovine.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog Srednjoročnog programa rada Vijeća ministara BiH 2024. - 2026. godine.

Ministri bi se, u drugom krugu glasanja, trebali izjasniti o prijedlozima programa rada institucija Vijeća ministara BiH za 2024. godinu.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o statističkim pokazateljima u obrazovanju u BiH za 2023. godinu.

Pred ministrima bi se, između ostalog, trebala naći i Informacija o kretanju makroekonomskih pokazatelja za januar - novembar 2023. godine u BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()