Vijeće ministara BiH danas o sporazumu o slobodi kretanja s ličnim kartama na zapadnom Balkanu

Na dnevnom redu i formiranje tijela za praćenje provedbe Revidirane državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina

30.03.2023. 10:33
  • Podijeli:
vijece_ministara-6413062968a1b.webp Foto: Anadolija

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas bi trebalo razmatrati Nacrt sporazuma o slobodi kretanja s ličnim kartama na zapadnom Balkanu, s izvještajem o pregovorima.

Na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog odluke o usvajanju Strategije za borbu protiv korupcije 2022. - 2024. i Akcionog plana za provođenje Strategije za borbu protiv korupcije 2022. - 2024., s prijedlogom navedene strategije i akcionog plana

Pred ministrima je i Nacrt ugovora o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske investicione banke (EIB), projekt Vjetroelektrana "Vlašić", s Osnovama za zaključivanje ugovora. 

Kako je najavljeno, na dnevnom redu je i Nacrt odluke o ratifikaciji Protokola o zabrani upotrebe u ratu zagušljivih, otrovnih ili sličnih plinova i bakterioloških metoda ratovanja.

Ministri će razmatrati i Prijedlog odluke o formiranju Nadzornog tijela za praćenje provedbe Revidirane državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina, te Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o formiranju međuagencijske Radne grupe za uspostavu sistema za razmjenu podataka o putnicima

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju Koordinacijskog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u BiH, te Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Komiteta za upravljanje zračnim prostorom BiH.

Bit će razmatran Prijedlog dopune procjene rizika od pranja novca i finansiranja terorizma u Bosni i Hercegovini za period 2022 - 2024. godine i Akcionog plana za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma u Bosni i Hercegovini za period 2022 - 2024. godine.

Pored ostalog, na dnevnom redu je i Prijedlog akcijskog plana za period 2021. - 2025. godina Strategije u oblasti migracija i azila, Prijedlog pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Arhiva BiH, Prijedlog pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Agencije za osiguranje u BiH.

Vijeće ministara BiH bi trebao donijeti i odluku o angažovanju resursa Oružanih snaga BiH na pružanju pomoći civilnim organima u privremenom angažovanju inženjerskih jedinica Oružanih snaga BiH na području grada Gradiška, najavljeno je iz tog vijeća.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()