UNA saznaje: Draško Aćimović će biti novi premijer Kantona Sarajevo?

Kako saznajemo, Lejla Brčić odustala je od premijerske pozicije u korist ekonomiste

18.01.2023. 23:05
  • Podijeli:
draško_aćimović_ustupljena fotografija 1 -1668157246684.webp Foto: Ustupljena fotografija

Bivši diplomata i ekonomista Draško Aćimović trebao bi da se nađe na funkciji premijera Kantona Sarajevo, saznaje UNA.

Kako tvrdi izvor portala UNA, još traju razgovori, ali bi se za vikend trebalo znati zvanično stanovište.

Bivšoj ministarki pravde i uprave KS Lejli Brčić, ponuđeno je mjesto premijerke Kantona Sarajevo, ali kako saznajemo na toj funkciji će se naći Draško Aćimović.

Očekuje se da Aćimović postane zvanični prijedlog stranaka “Osmorke”.

Aćimović je bivši ambasador BiH u Belgiji i nekadašnji član SDP BiH, ali je on 2018. godine podnio ostavku na sve funkcije u toj stranci. Rođen je 1965. godine u Banjaluci, a doktorat je završio u Ukrajini.

Aktuelni premijer Kantona Sarajevo Edin Forto (Naša stranka) je kandidat za državnog ministra prometa i komunikacija, pa se otvorilo pitanje njegovog nasljednika.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()