U Sarajevo stigao gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, dočekala ga Karić

Karić je najavila i da će posaditi drvo prijateljstva u Zagrebu i Sarajevu

18.08.2023. 16:00
  • Podijeli:
Karic_Tomasevic_foto_FB Cropped-64df6e5c665a7.webp Foto: Facebook/Benjamina Karić

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić u Vijećnici je dočekala gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića i najavila unapređivanje saradnje između dva grada.

"Bilateralni susret sa kolegom Tomislav Tomašević u Vijećnici i razgovor o budućnosti naših glavnih gradova i borbi protiv korupcije! Saradnja bosanskohercegovačke i hrvatske prijestolnice, Sarajeva i Zagreba, traje već više od dvije decenije i želimo je unaprijediti novim potpisom na Sporazum iz 2001. godine", poručila je Karić.

Karić je najavila i da će posaditi drvo prijateljstva u Zagrebu i Sarajevu.

"Nastavljamo i lijepu tradiciju ljetovanja djece slabijeg imovinskog statusa iz Sarajeva na Jadranu u Novom Vinodolskom i zimovanja djece slabijeg imovinskog statusa iz Zagreba u Sarajevu", navela je Karić.

Poručila je da na mladim gradonačelnicima, ostaje obaveza njegovati prijateljstvo unaprijediti i biti okrenuti budućnosti, napretku gradova i prosperitetu cijele regije

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()