U Republici Srpskoj ne postoje političke razlike po pitanju članstva u EU

Stevandić je ocijenio da bi na evropskom putu najpamentnije bilo da kancelarija visokog predstavnika pređe u kancelariju EU

23.11.2023. 13:17
  • Podijeli:
Stevandic_Sattler_UNA-655f42b7ab626.webp Foto: UNA

Predsjednik NSRS Nenad Stevandić nakon sastanka rukovodstva Narodne skupštine Republike Srpske i predsjednika poslaničkih klubova sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Satlerom, poručuje da je stav Republike Srpske o Evropskoj uniji jedinstven.

“Što se tiče odnosa prema Evropskoj uniji, u Republici Srpskoj ne postoje političke razlike. Niko nije protiv pristupanja”, poručio je Stevandić.

Stevandić je ocijenio da bi na evropskom putu najpamentnije bilo da kancelarija visokog predstavnika pređe u kancelariju EU.

To bi, kaže, bila neka vrsta kompromisa u smislu deeskalacije situacije u BiH i da sve strane u dogovoru rješavaju aktuelne probleme.

“Satler je došao i otišao i ništa se neće promijeniti”, poručio je šef Kluba poslanika SDS-a, Vukota Govedarica.

Pitanje na kojem se, kaže, treba insistirati jeste izmjena Izbornog zakona.

“Ali, imamo SNSD koji ne prihvata nijedan takav prijedlog”, poručio je Govedarica.

Političke partije iz vlasti, kaže, jednu priču pričaju “gospodi Evropljanima”, a sasvim drugo čine.

Šef kluba poslanika PDP-a, Igor Crnadak, kaže da je Satler prihvatio njegovu inicijativu da se ovakvi sastanci nastave.

“Pokazali smo danas koliko je velika razlika između vlasti i opozicije. PDP je proevropska stranka. Mi želimo Republiku Srpsku u krugu evropske porodice, a za nas to znači vladavinu prava i poštene institucije”, poručio je Crnadak.

Centralna tačka današnjeg sastanka su, kaže, izmjene Izbornog zakona.

“Danas je ambasador Satler potvrdio da je izmjena zakona u tehničkom smislu spremna sa svojih 27 tačaka i da može biti usvojena do kraja godine, kako bi se lokalni izbori sproveli po novim pravilima”, ističe Crnadak.

Šef Kluba poslanika Liste za pravdu i red, Nebojša Vukanović kaže sa je postignut dogovor vladajućih i Evrope.

“Svi na sastanku bili ko male curice. Razočaran sam ovim sastankom. Nastaviću pritisak na Satlera i Šmita koji uvijek prave dogovore na štetu ovog naroda. Satler priča o usvajanju zakona, šta nas briga za zakonima koji se ne primjenjuju, poručio je Vukanović.

Vukanović kaže da je postavio nekoliko pitanja Satleru, na koja mu, kako tvrdi, nije odgovorio.

“Zašto ste prihvatili takve rezultate izbora”, upitao je Vukanović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()