Stojanović: Schmidt neće samo gledati kako neko blokira procese

OHR biti trajno diskreditovan ukoliko ne donese rješenje

05.04.2023. 22:56
  • Podijeli:
Igor_Stojanovic_foto_YT-63ce7b6127ec7.webp Foto: YouTube

Potpredsjednik FBiH Igor Stojanović kazao je da im je Christian Schmidt na današnjem sastanku kazao kako očekuje od rukovodstva FBiH da se dogovori o formiranju Vlade FBiH, ali i da ne misli samo gledati dok bilo ko blokira procese.

Ovime Stojanović aludira da će u konačnici reagovati visoki predstavnik u slučaju da dođe do nemogućnosti formiranja vlasti. Suprotno tome, naglasio je Schmidtu da će OHR biti trajno diskreditovan ukoliko ne donese rješenje.

"Napomenuo sam visokog predstavnika da nije promijenio izborna pravila na Dan izbora, Vlada FBiH bi već bila imenovana. Ukoliko nas ostavi u ovom stanju u kojem nećemo moći formirati Vladu, Visoki predstavnik će diskreditirati svoj Ured za sve naredne intervencije", kazao je Stojanović.

Dodao je da je Schmidt rekao da zbog evropskih reformi Vlada FBiH mora biti imenovana.
"Nagovijestio je da ne misli gledati kako bilo ko blokira demokratske procese", kazao je Stojanović.

Schmidt se u zgradi rukovodstva FBiH sastao sa predsjednicom i potpredsjednicima, o čemu je obavijestio i Refik Lendo. On je istaknuo upravo to Schmidtovo očekivanje da se predsjednica FBiH Lidija Bradara, potpredsjednik FBiH Refik Lendo i Stojanović dogovore i imenuju Vladu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()