Stevandić je novi predsjednik Narodne skupštine RS, Višković premijer

Sastanak predstavnika koalicionih stranaka koje čine većinu u Republici Srpskoj završen je u Banjaluci

10.11.2022. 14:45
  • Podijeli:

Predsjednik SNSD Milorad Dodik je izjavio da je zadovoljan što su koalicioni partneri usaglasili stavove, te da će predsjednik Narodne skupštine RS biti iz Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić. Premijer je kako je najavljeno ranije Radovan Višković.

Predsjednik SNSD-a je dodao da će ova stranka imati četiri kandidata za Dom naroda te da je na današnjem sastanku načelno dogovoreno koje stranke i koliko će imati predstavnika u Vladi Republike Srpske.

Dodik je najavio i inovacije, a to je da u NSRS predsjednik RS i član Predsjedništva iz RS polažu zakletvu u Narodnoj skupštini.

On je kazao da su se predstavnici stranaka (SNSD, SP, US, NDP, NPS, DEMOS), dogovorili po pitanju skupštinskog rukovodstva, a o raspodjeli ministarstava imaju načelni dogovor.

"Važno je da ova koalicija pokazuje stabilnost RS i ponosni smo što je SP dala dopsinos za stabilnost u RS. Na sve izazove možemo kvalitetno odgovoriti", rekao je predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić.

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilovć čestitao je kako kaže, ukupnim pobjednicima.

"Dvotrećinska većina ne smije biti političko već nacionalno pitanje", rekao je predsjednik US Nenad Stevandić.

Darko Banjac, lider NPS-a je poručio da će "Dom naroda u PS BiH biti bedem odbrane".

Od pet delegata u Domu naroda PS BiH četiri će biti iz SNSD i to su  Radovan Kovačević, Sredoje Nović, Nikola Špirić i Snježana Novaković Bursać, poručeno nakon sastanka vladajuće kolacijie u Republici Srpskoj.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()