Stanivuković i Šapić se sastali, pa odlučili: Banjaluka dobija manifestaciju Dane porodice

Šapić je istakao da je manifestacija “Beogradski dani porodice”, koju je pokrenuo prošle godine, važna za očuvanje tradicije i kulture srpskog naroda.

08.06.2024. 20:28
  • Podijeli:
draško stanivuković aleksandar šapić-66649dd714550.webp Foto: GRAD BANJALUKA/S. ĆUKOVIĆ

Gradonačelnik Draško Stanivuković sastao se danas u Beogradu sa gradonačelnikom ovog grada, Aleksandrom Šapićem.

Dvojica gradonačelnika zajedno su obišli pojedine institucije u ovom gradu.

Stanivuković je poručio kako je od velikog značaja što danas ima priliku da razgovara sa gradonačelnikom Šapićem o bitnim temama za dva grada – za Beograd i Banjaluku.


-Danas imamo priliku da razgovaramo o svemu onome što smo postigli u nekom prethodnom periodu, da razgovaramo i o današnjoj situaciji. Ono što je važno reći jeste da se danas ponosimo i radujemo kako velikim projektima, isto tako srednjim i onom manjim koji znače razvoj i Beograda i Banje Luke. Dva naša važna grada – srpska, dva naša grada – sarađuju – i bratski i prijateljski. Dva naša grada napreduju i razvijaju se, jer kada Beograd i Banjaluka napreduju, kada se razvijaju to znači da srpski narod ide prema naprijed, odnosno da Srbija i Republika Srpska idu prema naprijed. Danas smo se gradonačelnik Šapić i ja dogovorili da svaki veliki projekat koji uradimo, kako u Banjaluci, tako i u Beogradu, obilježimo tako što ćemo jedan drugog posjetiti, da se uvjerimo da naši gradovi idu prema naprijed – kazao je Stanivuković.

Istakao je kako je dužnost Beograda i Banjaluke da sarađuju, te da je to obaveza koja je proistekla iz velike ljubavi prema zemljama.

-Naša dužnost je da njegujemo dobre odnose, da se posjećujemo, da sarađujemo i da radimo zajedno, ali i da nastavimo ono što su neki započeli naši prethodnici, ali istovremeno i da u naše gradove unesemo neke važne projekte. Banja Luka permanentno razgovara sa Beogradom o raznim temama, kao na primjer – da vidimo kako da riješimo pitanje vrtića, pitanje javnog prevoza i mnoga druga pitanja koja prirodno dolaze u Banjaluku koja raste i koja se razvija. Nekada je Banjluka imala 50 hiljada, a danas broji više od 200 hiljada stanovnika. Dakle, to je grad koji raste i razvija se i koji dolazi u probleme sa kojima se već suočava jedan veliki grad kao što je Beograd – rekao je on.


Naglasio je i to kako je od velike važnosti što su se sastali opravo na ovaj dan – nakon Svesrpskog sabora.

-Ovaj datum je za nas važan jer je donijeta jedna deklaracija koja nas obavezuje da čuvamo našu himnu, grb, naše pismo ćirilicu, svaki grumen naše zemlje. Sve je to za nas značajno. Ona nam govori šta treba da radimo u budućnosti – istakao je Stanivuković.

Zahvalio je gradonačelniku Šapiću na gostoprimstvu, poručivši da se nada kako će uskoro zajedno obići i Banjaluku

Gradonačelnik Beograda, Aleksandar Šapić poželio je dobrodošlicu Stanivukoviću i delegaciji Banjaluke, kazujući kako niko ne može da sumnja u dobru saradnju ova dva grada.

-Mi ćemo gledati na sve moguće načine kako da Beograd pomogne Banjaluci i da svako iskustvo koje možemo tamo da implementiramo. Beograd ima jedan turbulentan period iza sebe, ali izvukli smo iskustvo koje ćemo rado podijeliti sa našim prijateljima iz Banje Luke. Moram da naglasim i to da se Banjaluka razvija jednom velikom brzinom. Mi ćemo se truditi da našu saradnju njegujemo i produbljujemo. Siguran sam da će, ma ko god došao na mjesto gdje sam ja sad, imati obavezu da njeguje ove odnose, da brani interese srpskog naroda na svim prostorima i da vode računa da nam se ne dogode neke stvari iz istorije koje smo prolazili kao narod – kazao je Šapić.

OD SLJEDEĆE GODINE MANIFESTACIJA “BANJALUČKI DANI PORODICE”

Predsjednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas su u okviru Svesrpskog sabora posjetili manifestaciju “Beogradski dani porodice”, te su za sljedeću godinu najavljeni i “Banjalučki dani porodice”.

Stanivuković je pojasnio da će u Banjaluci, po uzoru na Beograd, sljedeće godine biti organizovani “Banjalučki dani porodice” koji će, isto kao i beogradski, trajati dva mjeseca.

On je izrazio uvjerenje da će poslije današnjeg Svesrpskog sabora za dvije godine biti doneseni važni dokumenti i odluke, koji će značiti zajedničku budućnost srpskog naroda, istakavši da je srpski narod najsnažniji i najbrojniji na Balkanu.

Stanivuković je pozvao Šapića da krajem avgusta posjeti Banjaluku i prisustvuje svečanom otvaranju “najvećeg gradskog parka u cijeloj Republici Srpskoj i BiH”.

Šapić je istakao da je manifestacija “Beogradski dani porodice”, koju je pokrenuo prošle godine, važna za očuvanje tradicije i kulture srpskog naroda.

On je naveo da su organizovane desetine bina i veliki broj programa kojima je cilj da se očuva srpska tradicija, ali i da se da prilika mladima da nastupaju, jer “to sve čuva duh naroda i grada”.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()