Špirić: Nastaviti reformski proces u skladu s dogovorom političkih partnera

Podsjetio je da je sjednica ovog doma zakazana za 30. avgust te da predložene tačke dnevnog reda prate dinamiku u skladu sa dogovorenim

23.08.2023. 11:51
  • Podijeli:
nikola-spiric-dejanrakita-pixsell.jpg

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Nikola Špirić izjavio je danas nakon sjednice kolegijuma ovog doma da očekuje kako će se nastaviti reformski procesi i u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u skladu sa dogovorom političkih partnera.

Podsjetio je da je sjednica ovog doma zakazana za 30. avgust te da predložene tačke dnevnog reda prate dinamiku u skladu sa dogovorenim.

Špirić se osvrnuo i na kompletiranje Savjeta ministara BiH nakon što je Predstavnički dom Parlamenta BiH juče potvrdio imenovanje Srđana Amidžića za ministra finansija i trezora BiH.

"Izbor dr Srđana Amidžića za ministra finansija i trezora BiH vratio je Savjet ministara  u ustavnu poziciju. Po nacionalnoj strukturi do njegovog imenovanja Savjet ministara BiH radio je vanustavno. Pozdravljam izbor dr Amidžića jer je jedan od najobrazovanijih ministara u ovom sazivu. Očekujem da će Savjet ministara odgovoriti izazovima koji stoje pred BiH u smislu njenog evropskog puta", naglasio je Špirić.

Komentarišući aktuelne događaje u BiH, Špirić je ocijenio da je najbolji put za uspjeh unutrašnji dogovor partnera u BiH, a ne nametanje rješenja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()